Tehokas video on eräs parhaiten toimivista markkinoinnin ja viestinnän välineistä, mutta vain suunnitelmallisesti käytettynä. Mitä useampaan paikkaan videosi jaat, sitä parempi. Jos kuitenkin julkaiset videosi vain yhdessä paikassa, niin se paikka on aina YouTube. Fiksu jakelu- ja markkinointisuunnitelma vie joka tapauksessa videosi juuri sinun kannaltasi tärkeimpien kohderyhmien nähtäväksi.

Videon jakelusuunnitelman teko lähtee tavoitteista ja sitä kautta videon kohderyhmästä: minkälaiselle yleisölle videota esitetään, mikä heitä kiinnostaa ja mistä heidät tavoittaa? Eli, missä palveluissa ja medioissa sinulle tärkeät asiakkaat ovat?

YouTube on aivan omissa sfääreissään oleva videojakelun jättiläinen ja se on useimmiten ainoa oikea valinta videon julkaisuun ison kävijämääränsä takia. Pelkkä videon julkaiseminen YouTubessa ei kuitenkaan riitä. Sen upottaminen omille nettisivuille, uutiskirjeeseen, intranettiin ja muualle someen on julkaisemisen jälkeen seuraava luonnollinen askel. Nykyisin laajempi näkyvyys maksaa aina jonkin verran, joten varaudu siihen jo videon kokonaisbudjettia laskiessasi.

Tehokas video maailmalle omin voimin vai kumppanin avustuksella?

Videon voi jakaa ja levittää joko itse tai yhteistyökumppanin kautta. Itse tekemisessä parasta on oma oppiminen. Jakelu helpottuu video videolta ja myös tuloksesi ovat kerta kerralta parempia. Jos oma osaaminen ei riitä, voi osallistua koulutuksiin, jossa videoiden tekemistä, jakamista ja markkinointia käsitellään yksityiskohtaisesti.

Hyvä yhteistyökumppani voi auttaa sinua oikean yleisön löytämisessä, eli tehokkaassa kohdistamisessa. Osaava kumppani auttaa sinua myös tulosten mittaamisessa, videon oikeiden aiheiden ja teemojen valitsemisessa, laadukkaan äänen tuottamisessa, tekstittämisessä jne. Hyvä kumppani on tukenasi jo heti videon esituotantovaiheesta lähtien. Huono kumppani puolestaan laskuttaa turhasta ja yrittää vain jatkuvasti myydä sinulle lisää ja kalliimpia palveluja, vaikket niitä välttämättä tarvitsekaan.

Valitettavasti molempia – hyviä ja huonoja videokumppaneita – löytyy runsaasti. Selvitä siis mahdollisen kumppanisi taustat ja referenssit aina huolellisesti ennen päätöstäsi.