Median lempilapsi on avoin ja kiinnostava ihminen. Juuri heitä viihdejournalisti etsii juttujensa aiheeksi. Ihmiset ja tarinat kiinnostavat, joten siksi niitä käsitellään mediassa yhä enemmän. Minkälaisia tarinoita sinun kannattaisi markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisena nostaa esiin? Osaatko tarjota medialle kiinnostavia ihmisiä haastateltavaksi?

Median viihteellistyminen ei ole sen puoleen hyvä kuin paha asia. Mutta tosiasia se on. Perinteinen laatumedia viihteellistyy, mutta nostaa samalla ihmiset entistä paremmin esille.

– Isossa kuvassa median viihteellistyminen on oikeastaan hyvä juttu. Sen ansiosta ihmiset seuraavat enemmän mediaa kuin koskaan – ja viihteen seuraamisen lisäksi ihmiset seuraavat samalla myös muita ajankohtaisia asioita, toteaa Ilta-Sanomien Marko Lempinen.

Journalisti toivoo hyvin valmisteltua ehdotusta

Viihdejournalismin tulevaisuus Suomessa näyttää Lempisen mukaan hyvältä. Sen arvostus, luotettavuus ja uskottavuus ovat viime aikoina parantuneet.

– Digiaikakauden myötä ei ole enää häpeä myöntää lukevansa viihdejuttuja, se tuntuu pikemminkin velvollisuudelta. Tarinan voima ei katoa mihinkään. Ihmiset oppivat rakastamaan tarinoita perinteisen printin, radion ja television lisäksi niin tableteilta kuin kännyköiltäkin. Seuraamme tulevaisuudessa niitä mediakanavia, jotka osaavat normaalin uutisvirran ohella yllättää ja koskettaa, Lempinen uskoo.

Ilta-Sanomien Marko Lempinen on yksi ”Tehokas mediaviestintä 2018” -koulutuksen luennoitsijoista.

Median lempilapsi – tai ainakin Lempisen – on Axl Rose

Lempinen on haastatellut uransa aikana todella monia erilaisia ihmisiä. Kuka sitten olisi sellainen persoona, jota haluaisit vielä joskus haastatella?

– Axl Rose, eli Guns´N Rosesin laulusolisti. Hän on mystisellä tavalla yksi viihdemaailman suurimmista diivoista. Hänen ympärillään on tapahtunut niin paljon, että haluaisin päästä tekemään hänestä omanlaiseni tarinan. Siis tietysti juuri sen kaikista puhuttelevimman ja koskettavimman tarinan, joka Axl Rosesta on mediaan koskaan tehty, naurahtaa Lempinen.