Photoshop on kuvankäsittelyohjelmien perusstandardi. Photoshopissa kuvakorjailujen ja sävysäätöjen oikeaoppinen työnkulku mahdollistaa helpon kuvamassojen hallinnan kuvien käyttötarkoituksesta riippumatta. Hyvä esimerkki tästä on saman kuvan valmistaminen erilaisiin julkaisukanaviin.

– Uusimmalla Photoshop-ohjelmalla tasojen ja maskien käyttäminen kuvaa valmistettaessa on entistäkin olennaisempaa. Myöskin Creative Cloud -kirjastojen hyödyntäminen, eli ns. “assettien” osaaminen on osa tehokasta Photoshop-työskentelyä. Photoshopilla voit myös helposti editoida videoita, muistuttaa kouluttaja Teemu Tiitinen People Group Academysta (PGA).

Teemu Tiitinen on yksi Julkaisutuotannon verkkokoulutusohjelman luennoitsijoista.

InDesignilla taitat melkein mitä vaan helposti

Perinteisten painettavien julkaisujen lisäksi InDesignilla voidaan toteuttaa myös helposti sähköisiä julkaisuja. Monisivuiset ja erikokoiset taittotiedostot voidaan suunnitella digijulkaisuja silmällä pitäen, jolloin kaikkea ei tarvitse tehdä moneen kertaan.

– Erilaiset digijulkaisut, kuten ePUB tai Publish On-Line, sekä vaikkapa videot ja äänet voidaan luoda InDesing -ohjelmalla, kertoo Tiitinen.

Illustratorilla synnytät logoja, kuvakkeita ja graafisia elementtejä

Illustrator-ohjelman piirtotyökaluilla luodaan vektorigrafiikkaa kuten logoja, kuvakkeita ja infografiikkaa sekä printti että web -käyttöön. Monipuolisen vektorigrafiikan luomisen lisäksi Illustrator-ohjelmalla voidaan muokata graafisia elementtejä toisten ohjelmien, kuten Photoshopin ja InDesignin käytettäväksi.

– Illustratorilla voidaan myös suunnitella vaikkapa lehti-ilmoitus ja tallentaa se PDF-muodossa painoa varten. Adobe Illustrator -ohjelma on erittäin monipuolinen työväline Adoben CC -ohjelmistossa, jatkaa Tiitinen.

Photoshop, InDesign, Illustrator – näin ne toimivat yhteiskäytössä

Julkaisuohjelmistoja voi käyttää erikseen juuri tiettyihin täsmällisiin käyttötarkoitksiin. Niiden yhteiskäyttö edellyttää kuitenkin yksittäisten ohjelmien perustasoa parempaa osaamista sekä rutinoitua tekemistä.

– Ohjelmistojen yhteiskäytöllinen osaaminen mahdollistaa erottautumiskykyisten kokonaisuuksien toteutuksen. Lopputulos on tällöin näyttävämpi, vaikuttavampi ja selkeämpi, toteaa koulutussuuunnittelija Timo Matikainen PGA:sta.