Videon hyvä ääni jää usein videokuvan jalkoihin. Itse tuotettujen videoiden suurimmaksi ongelmaksi muodostuu usein nimenomaan äänenlaatu, joka ei ilman erillisiä mikrofoneja vastaa kuvanlaatua. Muista myös lisätä videoihisi toimiva tekstitys, joka helpottaa videosi viestin perillemenoa erityisesti somessa ja mobiilisti.

Vinkki 1: Mikrofoni lähelle äänilähdettä

– Pokkari- ja kännykkäkameroiden videokuvan laatu on jo erinomainen, mutta niiden äänityskyky ei ole pysynyt kuvalaadun kehityksen mukana. Laadukkaan kuvausäänen saa aikaiseksi vain viemällä mikrofonin lähelle äänilähdettä. Toisaalta liian läheltä ei voi kuvata, joten siksi pieni sijoitus erilliseen äänityskalustoon on paikallaan, huomauttaa Anton Valle MASSIVE Helsinki Oy:stä.

Vinkki 2: Muista selvittää myös äänten käyttöoikeudet

– Internetistä löytyy monia palveluita, jotka tarjoavat musiikkia ja ääntä sekä ilmaiseksi että maksua vastaan. Äänien hankkimisessa keskeisintä on tutustua käyttöoikeuksiin. Kun ne ovat tulleet tutuiksi, on etsimäsi äänen löytäminen ja käyttäminen varsin helppoa. Jos haluat varta vasten itsellesi räätälöityjä ääniä, on syytä ottaa yhteys alan ammattilaiseen, jatkaa Valle.

Videoiden tekeminen omalla työpaikalla ei siis välttämättä vaadi erikoista tekniikkaa. Kunnollinen videokamera tuottaa todella laadukasta kuvaa, mutta jo modernilla pokkarikameralla ja älypuhelimella päästään hyvään alkuun.

Vinkki 3: Videotarinalla hyötyjä asiakkaille

– Minua kiinnostaa tekniikan sijaan hyvien tarinoiden kertominen sekä tehokkaamman viestinnän tuomat hyödyt asiakkaillemme. Video on usein tehokkaampi väline kuin pelkkä teksti ja valokuva, kertoo Kai Tarkka Truesta.

– Tunteet välittyvät videon kautta tehokkaasti. Myös kuivaan asiaviestintään saadaan elävällä kuvalla ja äänellä uusia ulottuvuuksia, Tarkka muistuttaa.