Onko somesumu sinulle tuttu käsite? Teet useassa eri somepalvelussa paljon erilaisia juttuja, jotka vievät suuren osan työpäivästäsi. Et kuitenkaan oikein tiedä, onko tekemiselläsi loppujen lopuksi mitään merkitystä tai vaikutusta. Somen järjestelmällinen mittaaminen ja somen analysointi ovat ainoita tehokkaita tapoja, joilla saat tietoja siitä mikä toimii ja mikä ei. Analyysin avulla voit myös välttää tulevat munaukset, kun et tee samoja virheitä uudelleen.

Se meistä, joka ei ole somessa kertaakaan munannut, heittäköön nyt ensimmäisen twiitin. Onko päivityksesi tekstiin lipsahtanut joskus kirjoitusvirhe, valitsemasi kuva ei ole ollutkaan riittävän laadukas vaan suttuinen sössö ja asiakkaan kriittiseen kommenttiin vastaaminen on kestänyt pahimmillaan useita vuorokausia? No, näitähän sattuu. Vaikka ei tietysti saisikaan sattua.

Mikä sitten vaikuttaa somemaineeseen syvällisemmin? Onko pienillä munauksilla suuria vaikutuksia?

Aivan pienillä munauksilla ei juurikaan ole merkitystä, sillä niitä tekevät meistä kaikki. Samojen virheiden toistaminen päivästä toiseen on kuitenkin jo anteeksiantamatonta, sillä oletus on, että ihminen ja organisaatio oppivat virheistään. Jos haluat tietää, miten mikäkin postaus ja toimintatapa somessa ja sen erilaisissa palveluissa vaikuttavat, niin sen saat selville ainoastaan somea johdonmukaisesti analysoimalla.

Mittaa & analysoi oikein ja hätistele some-sumu kauemmaksi

  • Aseta sometoiminnallesi selvät tavoitteet
  • Etsi sopivat mittarit, jotka mittaavat parhaiten juuri sinun sometoimintaasi
  • Lähde liikkeelle somemittauksen ja -analysoinnin ilmaispalveluista
  • Seuraa ja analysoi ainakin muutaman viikon / kuukauden verran omaa ja organisaatiosi someaktiivisuutta
  • Jos asettamasi tavoitteet jäävät saavuttamatta, ole ketterä ja muuta toimintaasi analyysin pohjalta.