Hyvä videostrategia ottaa huomioon erilaiset yleisöt ja aktivoi katsojansa mukaan toimintaan. Videomarkkinoinnin ei tarvitse olla ryppyotsaista puhuvien päiden kuvaamista vaan leikkisyys ja viihteellisyys ovat täysin sallittuja asioita. Elleivät kohta jo lähes pakollisiakin.

YouTuben Dave Coleman esitteli Dx3 Canada -tapahtumassa Hero/Hub/Hygiene -videostrategian. Hän käytti Volvo Trucksia heidän parhaimpana esimerkkinä kanavasta, joka toteuttaa sisältöstrategiaa tuottavasti. YouTuben kolmen tason sisältöstrategialla on mahdollista tavoittaa kolme eri tason yleisöä aina tavallisesta kadun tallustajasta harrastajaan ja asiakkaaseen saakka.

Lyhykäisyydessään Hero-sisällön tarkoitus on tavoittaa suurin mahdollinen yleisö, Hub-sisällöllä tavoitetaan toimialasta kiinnostuneet ydinkuluttajat ja Hygiene-sisällöllä palvellaan olemassa olevia asiakkaita tarjoamalla tietoa tuotteista ja palveluista. Volvo Trucks on tavoittanut onnistuneesti nämä kolme yleisöä hyödyntämällä videostrategiaa heidän sarjatuotannossa.

HERO: Live Test Series

Live Test Series on erinomainen esimerkki siitä kuinka B2B-markkinoinnin ei tarvitse olla tylsää ja kaavoihin kangistunutta. Markkinonnilla voidaan myös leikitellä ja saada aikaan hurjia tuloksia. Itse tuotteen demonstrointia unohtamatta. Tämä jo legendaksi muodostunut videosarja on tähän mennessä tuottanut yli 130 miljoonaa katselua Youtube-kanavalle. Tunnetuin sarjan videoista on Jean-Claude Van Dammen kanssa toteutettu The Epic Split, jossa näyttelijä teki spagaatin kahden Volvon kuorma-auton välissä. Video tuotti lähes 86 miljoonaa katselua.

Epic Split ei kuitenkaan ollut heidän ensimmäinen Hero-videonsa vaikka suosituin ja tunnetuin onkin. Tätä ennen he mm. laittoivat ballerinan kävelemään nuoralla kahden rekan välissä (10,7 M katselukertaa), ohjasivat kuorma-autoa hamsterin avulla (7M) ja laittoivat toimitusjohtajansa seisomaan kuorma-auton nokalla, joka roikkui nosturissa peräkoukun varassa (3.5M).

Hyvä videostrategia tuo käsittämättömän määrän katsojia

Videosarja elää edelleen omaa elämäänsä ja se on saanut tuoretta verta uusien stunttien muodossa. Tuoreimpina tempauksina he vetivät riippuliitäjää kuorma-auton perässä sillan alitse (1.7M) sekä antoivat 4-vuotiaan pikkutytön ohjata kuorma-autoa etänä esteradan ympäri (12M). Jokainen näistä videoista demonstroi jotain kuorma-auton ominaisuutta.

Näillä videoilla he onnistuivat ensinnäkin tavoittamaan aivan järjettömän kokoisen massan katselijoita, joista he saivat kanavalle joukon uusia tilaajia kuluttamaan muuta sisältöä. Sarjan videot eivät kuitenkaan olleet irrallaan muusta brändin tekemisestä vaan sarjan videot olivat ennen kaikkea heidän myynnin työkalu. He nimittäin toteuttivat itse stunttivideoiden rinnalle Hygiene-sisältöä, jossa kävivät teknisemmin läpi mitä Hero-sisällössä oikein demottiin.

Kaiken kaikkiaan Live Test series, sisältäen kaikki stuntit sekä behind-the-scene -sisällön tuotti kanavalle yli 130M kartelua, yli 30 000 uutta tilaajaa ja ainakin 1400 vuoden edestä katseluaikaa (arvio sillä ensimmäisiltä videoilta ei ole saatavilla koko katseluaikahistoriaa.)

HUB: Welcome to my Cab

Volvolla on useita Hub-sisältöjä kuten Welcome to my Cab, Brian’s Truck Report ja Driver’s World. Nämä sarjat nettoavat kanavalle 100 000-700 000 katselua per video heidän core-yleisöltään: kuorma-autoilusta kiinnostuneilta. Nämä sarjat käsittelevät toimialaa ja tuovat esille kuorma-autokuskin näkökulman brändin itsessään jäädessä taka-alalle. Volvo Trucks toimii sisällön mahdollistajana ja videoissa käsitellään itse yhteisöä. Esimerkiksi heidän suositussa videosarjassa Welcome to my Cab kuskit ympäri maailmaa esittelevät miten he ovat laittaneet omia kuorma-autojaan ja miltä ne näyttävät sisältä. Kuorma-autot kun ovat kuskeille kuin toinen koti valtaosan päivistä.

Tähän mennessä HUB-sisältö on tuottanut reilusti yli 10 miljoonaa katselua, ainakin 500 vuoden edestä katseluaikaa sekä tuottanut yli 5000 uutta tilaajaa heidän core-yleisöstään.

HYGIENE: Performance & Fuel?

Volvo Trucks tuottaa myös useita Hygienia-tason sarjoja. Yksi näistä on Performance & Fuel, jotka ovat suunnattu suoraan heidän asiakkailleen. Sarjassa esitellään tulevia tuotteita, heidän konseptejaan sekä kuorma-autojen ominaisuuksia. Tältä soittolistalta löytyy mm. teknisempi esittelyvideo heidän tuoreimmasta stuntistaan The Flying Passenger.
Nämä videot kerryttävät yli 10 000 katselua per video heidän asiakaskunnaltaan.

Volvo Trucks toteuttaa Hero/Hub/Hygiene -videostrategiaa siten, että he eivät ole unohtaneet ydinyleisöään, heidän asiakkaitaan ja toimialasta kiinnostuneita logistiikka-alan toimijoita vaikka heidän Hero-sisältö kosiskeleekin suurta yleisöä. He ovat onnistuneet kasvattamaan kanavansa kokoa ja tuottamaan sisältöä yhteisöstä koko yhteisön hyväksi jo viiden vuoden ajan.