Jos tarvitset tehokkaita videoita, voit hyvin tehdä ne itse alusta loppuun saakka. Jos toisaalta omaa aikaa, osaamista tai innostusta ei ole, voit myös ostaa videot ulkopuolisilta tekijöiltä. Soitellen sotaan tai kylmiltään kilpailutukseen ei kannata lähteä.

Ennen kuin lähetät tarjouspyynnöt maailmalle, sinun on syytä vastata itse ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on videosi tavoite? Mitä sillä pitäisi saavuttaa? Markkinoida jotakin? Myydä? Esitellä? Opastaa?
  • Videosi toivottu kesto / pituus? Minkälaisessa tilanteessa videosi on esillä tai yleisön katseltavana?
  • Videosi tekotapa ja muoto? Haastattelu? Lyhyt tarina? Livelähetys? Animaatio?
  • Kuinka laajat jakelu- ja esitysoikeudet videosi tarvitsee? Riittääkö pelkkää Youtube?
  • Oma aktiivisuus? Mitä olet valmis tekemään itse, mitä apua tarvitset ulkopuoliselta firmalta?
  • Mikä on aikataulusi ja budjettisi? Koska videon pitää viimeistään olla valmis ja kuinka paljon se saa maksaa?

Näiden kysymysten ja vastausten pohjalta voit koostaa tarjouspyynnön, joka kannattaa lähettää ainakin pariin-kolmeen eri yritykseen.

Kilpailutuksen purku: Kenet valitset?

Kilpailutuksen tulokset vaihtelevat runsaasti tarjouspyyntöjen mukaisesti. Hyvä perusratkaisu on pisteyttää saamasi tarjoukset eri osa-alueilta. Laske pisteet yhteen ja katso, ketkä tarjoajista saavat korkeimmat pisteet. Jos kysymyksesi ovat olleet oikeita, ovat eniten pisteitä saavat firmat varmasti vahvimpia ehdokkaita videosi tekijäksi.

Tarjouspyynnöstä riippumatta yksi vertailuperuste on aina tärkeä: referenssit. Kenellä tarjouksen tehneistä videopajoista on eniten onnistuneita kokemuksia vastaavista videoista? Jos tuotantoyhtiöllä on esittää referenssejä samankaltaisista videotuotannoista, voit hyvin soittaa referenssivideon tilaajalle ja kysyä häneltä kommentteja tuotantoyhtiön toiminnasta.