Tekee Eppu Normaali melkein mitä tahansa, niin se on uutinen. Uusi levykin on (toivottavasti) vielä joku päivä bändiltä tulossa, mutta sitä odotellessa Eppujen tiedottajalla Taija Holmilla riittää kiireitä ainakin Eput-elokuvan kanssa. Eppujen lisäksi Holmia ovat viime aikoina työllistäneet myös viime viikonloppuna Espoossa järjestetyt Yö-yhtyeen 35-vuotisjuhlat. Median huomio ei tule kuitenkaan aivan itsestään.

ProPromotionin vetäjä Taija Holm on tuhansien mediatiedotteiden nainen, joka vastaa useiden Suomirock -ikonien tiedottamisesta. Holmilla on lisäksi näppäimistönsä pelissä myös useiden eri festivaalien markkinointiviestinnässä. Vaikka maailma muuttuu jatkuvasti, niin mediatiedote / lehdistötiedote sinnittelee edelleen hyvävoimaisena mukana tiedottajan työkalupakissa.

Taija Holm listaa seuraavassa hyviä ja huonoja tiedoteotsikoita. Niiden mukana mediatiedote tunnetusti joko elää tai kuolee. Huono tiedoteotsikko = huono tiedote, jota kukaan ei lue.

Hyviä tiedotteiden otsikoita:

  • “Pate Mustajärvi esittää uuden biisinsä Tampereen Tornihotellin katolla”
  • “Eppu Normaali julkaisee uuden levyn”

Hyvässä tiedoteotsikossa on oltava jotain poikkeavaa. Älä ole itsestäänselvä, hylkää perusolettamukset.

Huonoja tiedotteiden otsikoita:

  • “Tiedote”
  • “Jouluna syödään kinkkua”

Huono tiedoteotsikko on

  • liian markkinoinnillinen tyyliin ’nyt myynnissä’
  • liian vaikeaselkoinen, siinä on käytetty teknistä sanastoa
  • liian tylsä / yleismaailmallinen / ei-normista-poikkeava.

Martintappokone. Kuva: Eppu Normaali ja Aito Media

Eppu Normaali ja hurja nuoruus

Joulukuun alussa ensi-iltansa saanut Eput-elokuva on kerännyt kehuja sekä medialta että katsojilta. Useampikin mediatiedote on myös leffaan liittyen julkaistu. Holmin omia suosikkeja juuri julkaistussa Eput-elokuvassa ovat Martti ja Pantse Syrjän lapsuusmuistot. Niistä aivan erityisen vaikutuksen teki kuvassa näkyvä ”Martintappokone”.

– Miehet ovat saaneet tehdä Eppu Normaali -uraa 40 vuotta ennen kuin nyt avautuvat leffassa lapsuudestaan, veljessuhteestaan ja ylipäätään haasteesta, miten kaksi niin erilaista veljestä on yrittänyt mahtua samaan bändiin, toteaa Holm.

Katso EPUT-elokuvan traileri: