Opi, miten tehokkaita videoita tehdään käytännössä: suunnittelusta jakeluun ja tulosten seurantaan saakka

Painostaako johto sinua ja tiimiäsi luomaan videosisältöjä? ”Niitähän on jo kaikilla muilla, joten niitä pitää siksi olla meilläkin!” Ulkopuolisia tekijöitä ei ole kuitenkaan aina mahdollista palkata videoiden tekoon, joten oman toimistosi aki-kaurismäki ja videoiden tekijä olet juuri SINÄ … Tarvetta laadukkaille videoille on paljon, mutta video-osaamisesi ei ehkä ole vielä aivan kohdallaan. Tule oppimaan, miten voit tehdä itse tehokkaita videoita. Kerro yrityksesi tarina, esittele tuotteitasi ja palvelujasi sekä kirkasta brändiäsi hohtavammaksi. Unohda kuitenkin nolot pakkovideot. Pystyt tämän koulutuksen jälkeen paljon, paljon parempaan.

Tule kuulemaan ammattilaisilta, miten vältät videon tekemisen sudenkuopat. Videot ovat tehokkainta sisältömarkkinointia, joka antaa mahdollisuudet elämyksellisten tarinoiden kerrontaan somessa. Opi, kuinka toimivia videoita suunnitellaan, tuotetaan ja jaellaan. Omaksu myös tehokas videotuotantoprosessi: käsikirjoitus, tuotantosuunnittelu, kuvaus, valaistus, äänityöskentely, editointi, jälkituotanto ja jakelu. Koulutuksen jälkeen tiedät, että videoiden teko ei ole vain tekniikkalaji.

Jos aika ei riitä omien videoelämysten toteuttamiseen, niin tämän koulutuksen jälkeen osaat tarvittaessa myös ostaa videoita ammattilaisilta. Etkä siis joudu enää kaiken maailman Video-Viljamien vedättämäksi etkä maksamaan turhasta.

Kouluttajat

Sampo Leino on yritys- ja mainosvideoita ohjaava mainostoimisto MASSIVE Helsingin perustaja ja AD. Sampon erityisenä intohimona ovat visuaalinen tarinankerronta ja tuotantotekniikka.

Kai Tarkka on toimittaja, tiedottaja ja mediakouluttaja, jolla on pitkä kokemus median kanssa toimimisesta. Tällä hetkellä Kai muotoilee asiakkaidensa viestintää asiakaslähtöisemmäksi True koulutuksessa.

Anton Valle on MASSIVE Helsingin ääniasiantuntija ja säveltäjä, jonka suurin kauhistus ovat hyvät videot, joissa on nolon huono äänimaailma. Jos hyvää musiikkia ei ole videoiden taustalle saatavissa, säveltää Anton sellaista tarvittaessa itse.

Ohjelma

8.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
9.00 Vähä niinku TV!?… Tunne nettivideot mediana ja vältä virheaskeleet

 • Nettivideoiden pikahistoria. Mitä, miten ja miksi?
 • Minkälainen video toimii ja minkälainen ei?
 • Videon tulevaisuus… streaming, 360, Virtual Reality

Sampo Leino & Anton Valle, Massive Helsinki Oy

9.30 Demostudio 1: Kuinka loistavia videoita tehdään käytännössä alusta loppuun saakka?

Varoitus erittäin interaktiivinen osio! Tässä suositussa osiossa pystytämme koulutuksen keskelle ihka oikean demostudion ammattikalustolla, jossa näytämme videoprosessin vaihe vaiheelta.

 • Esituotanto: käsikirjoitus, kuvausluvat. Minkälaisella kalustolla yritysvideo syntyy?
 • Tuotanto: Minkälainen on haastattelukuvaus tilanne

Sampo Leino & Anton Valle, MASSIVE Helsinki Oy

12.30 Lounas
13.30 Demostudio 2: Kuinka viimeistelen loistavat videot julkaisukuntoon?

 • Videoiden jälkituotanto (Adobe Premiere): leikkaus
 • Videoiden julkaisu, markkinointi, jakelukanavat ja vaikuttavuuden seuranta

Sampo Leino, MASSIVE Helsinki Oy

15.00 Kahvitauko
15.15 Kuinka kilpailutan videotuotannon tekijät?

 • Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirjan läpikäynti kohta kohdalta

Kai Tarkka, True koulutus

16.00 Koulutuspäivän päätös ja yhteenveto

Näin teet loistavia videoita -koulutuspäivä on suunniteltu markkinoinnin ja viestinnän tekijöille & suunnittelijoille sekä kaikille somesta ja videoviestinnästä kiinnostuneille henkilöille.

 • Koulutuksessa opit

 •  nettivideon mahdollisuudet, käytännöt ja trendit
 •  jakamaan videosi somessa
 •  videotuotannon käytännön vaiheet askel askeleelta
 • demostudion kautta oikean suunnittelun, tuotannon ja editoinnin
 •  kilpailuttamaan videoiden tuottajayritykset tehokkaasti